Beter leren lezen met Dedle leesoefeningen

Leren lezen is niet gemakkelijk. Sommige kinderen hebben een aanleg voor lezen en hebben de verschillende leesoefeningen zo onder de knie, maar veel kinderen hebben hier toch moeite mee. Vindt jouw kind het ook moeilijk om te leren lezen en bied je hem of haar graag wat meer ondersteuning? Dan helpt Dedle je graag. Dedle heeft namelijk een groot aantal leesoefeningen, die jouw kind kunnen helpen om beter en sneller te leren lezen.

Woorden leren met de woordentrainer

Een belangrijk onderdeel van het leren lezen, is het leren herkennen van verschillende soorten woorden en het uitbreiden van de woordenschat. Dedle kan jouw kind hierbij helpen, simpelweg door de juiste oefeningen aan te bieden. Met onze woordentrainer ontwikkelt jouw kind woordenschat groep 3, maar ook woordenschat groep 4, woordenschat groep 5, woordenschat groep 6, woordenschat groep 7 en woordenschat groep 8. Het maakt dus niet uit in welke groep jouw kind op dit moment zit, want iedereen kan onze woordentrainer gebruiken voor beter leren lezen.

Oefeningen voor begrijpend lezen

Vanaf groep 6 beginnen de meeste basisscholen met begrijpend lezen, ofwel het ontleden en volledig begrijpen van een tekst. Veel kinderen vinden begrijpend lezen erg lastig, simpelweg omdat er bepaalde technieken zijn die de kinderen moeten gebruiken om een tekst goed te kunnen begrijpen. Vindt jouw kind het ook lastig om teksten te ontleden door middel van begrijpend lezen? Dan heeft Dedle hier ook speciale oefeningen voor, namelijk voor begrijpend lezen groep 6, begrijpend lezen groep 7 en begrijpend lezen groep 8. We hebben dus niet alleen algemene leesoefeningen groep 6, algemene leesoefeningen groep 7 en algemene leesoefeningen groep 8, maar ook specifieke oefeningen voor begrijpend lezen.

Oefeningen voor spelling

Natuurlijk leren kinderen niet alleen hoe ze moeten lezen, maar ook hoe ze zelf moeten schrijven. Daarom zijn leesoefeningen groep 3, leesoefeningen groep 4, leesoefeningen groep 5 en leesoefeningen voor de andere klassen niet alleen belangrijk, maar hebben de kinderen ook spelling oefeningen nodig.

Gelukkig hebben wij niet alleen oefeningen voor technisch lezen en avi lezen, maar ook voor spelling. Op onze website vind je spelling oefeningen groep 3, spelling oefeningen groep 4, spelling oefeningen groep 5, spelling oefeningen groep 6, spelling oefeningen groep 7 en uiteraard spelling oefeningen groep 8. Het maakt niet uit welk niveau jouw kind heeft op het gebied van spelling en schrijven, want voor ieder niveau zijn er meerdere spelling oefeningen te vinden. Is jouw kind heel goed in spelling of juist iets minder goed, dan is er altijd wel een oefening te vinden die bij hem of haar past.