Samen ‘lezen’: plaatjesboeken en prentjesboeken

Je kunt jouw kind heerlijk voorlezen uit een gewoon kinderboek, maar de meeste kinderen vinden de plaatjesboeken en prentenboeken met prachtige tekeningen ook erg leuk. Het voordeel van plaatjesboeken en prentenboeken, is het feit dat jouw kind deze boeken ook alleen kan ‘lezen’. Je kunt zelf een heel verhaal bij de plaatjes in een boek verzinnen, maar dit kan je kind ook zelf doen. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het stimuleert ook de creativiteit van jouw zoon of dochter.

Boeken voor baby’s

Plaatjesboeken en prentenboeken zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de allerjongste kinderen zijn er speciale boeken voor baby’s. Een prentenboek voor baby’s heeft geen complexe afbeeldingen, maar bestaat voornamelijk uit eenvoudig te begrijpen en zeer kleurrijke plaatjes. Er zijn baby boeken over allerlei onderwerpen, dus je kunt helemaal zelf kiezen wat voor verhaal je jouw lieve baby uit een prentenboek wil vertellen.

Boeken voor peuters

Naast boeken voor baby’s, zijn er ook prentenboeken voor peuters. Deze boeken hebben vaak iets complexere afbeeldingen dan de boeken voor baby’s, aangezien jouw peuter zich inmiddels verder ontwikkeld heeft. Er zijn peuterboeken over de verschillende seizoenen zoals een prentenboek herfst en een prentenboek lente, maar er zijn ook peuterboeken over mensen, dieren en ga zo maar door. Het maakt niet uit wat voor verhalen jouw kind leuk vindt om te horen, want er zijn vele verschillende soorten boeken voor peuters.

Boeken voor kleuters

Tot slot zijn er ook prentenboeken voor kleuters. Deze boeken dagen jouw kind uit om zelf een leuk verhaal bij de afbeeldingen te bedenken en zo de eigen creativiteit te ontwikkelen. Je kunt voor jouw kleuter bijvoorbeeld een prentenboek winter kopen, maar ook een plaatjes boek over dieren of over kinderen. Geef je jouw kind meerdere kleuterboeken, dan weet je zeker dat hij of zij even vooruit kan en zijn of haar creativiteit optimaal kan ontwikkelen.

Digitale prentenboeken van Dedle

Dedle heeft niet alleen een groot aanbod met kleurplaten, rekenoefeningen en leesoefeningen, maar biedt ook vele verschillende digitale prentenboeken aan. Denk hierbij aan een prentenboek digitaal voor jouw baby, maar ook aan een prentenboek online voor jouw peuter of een online prentenboek voor kleuters en oudere kinderen. Download jouw favoriete prentenboek digitaal eenvoudig en snel via onze website en je het boek meteen doornemen met jouw lieve zoon of dochter.